Subscriu-te a la revista Vallesos en paper per només 20€ l'any

Rebràs dos números de la revista a casa teva Subscriu-te ara

Registra't a Vallesos per només 12€ l'any

Tindràs accés il·limitat als continguts de totes les edicions digitals Registra't ara
Terra de castells

Terra de castells

La fal·lera d’anar ben amunt amb força, equilibri, valor i seny reuneix, en terres vallesanes, centenars de persones organitzades en una onzena de colles

Els Minyons de Terrassa, el referent

Els Minyons de Terrassa, el referent

La colla egarenca té un caràcter particular i una filosofia pròpia dins del món casteller, com ho mostra la seva oposició a participar al concurs de Tarragona

Mollet, Rubí i Caldes,  les nostres colles de 6

Mollet, Rubí i Caldes, les nostres colles de 6

Les tres colles, amb vint anys, tenen reptes comuns

Les “places de 9” vallesanes

Les “places de 9” vallesanes

Al Vallès hi ha onze municipis on s’hi han pogut veure castells d’aquesta alçada

Passions castelleres

Passions castelleres

La dèria per enfilar-se a fer torres humanes genera històries úniques com les d'Amaia Comas i Carles Bistué de Terrassa, la Kim Tuyet de Cerdanyola, l'enxaneta Ona de Sabadell o la Beatriu Roger de Granollers

Ignasi Cantarell

Ignasi Cantarell

Metge de Poble, descobridor del patrimoni de Montmeló

Xavi Coral

Xavi Coral

Periodista per vocació de veure i comprendre el món

Lambert Botey

Lambert Botey

El Cineclub de Granollers, la reivindicació d’un cinema digne al centre de les ciutats

Maria Freixas

Maria Freixas

Més de cent anys de Prudència i generositat a cardedeu

Lluís Claret

Lluís Claret

La veu del violoncel entre Andorra i Sant Cugat

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Els Viñas, forners de Castellar d’abans de 1837

Se sap que el 1837 el Forn Viñas ja existia perquè es conserven els rebuts que l’ajuntament de Castellar del Vallès va signar aquell any segons els quals la fleca havia proveït pa a les tropes carlines. La fundació del forn és, per tant, anterior a aquell any. Gairebé dos segles després, en Gabriel Viñas és la sisena generació d’una nissaga de forners que des del mateix obrador, però ja amb tots els avantatges de la tecnologia, es dedica a fer pa amb la fórmula antiga i infal·lible de l’amor. Dedicat plenament al seu ofici, assegura que “el pa s’ha de viure com un sacerdoci”.

Les vedelles de Gallifa:  una carn ecològica que arrela

Les vedelles de Gallifa: una carn ecològica que arrela

Entrecots, filets, mitjanes, carn picada, hamburgueses, tall rodó, xurrasco... i un nou model de ramaderia que va arrelant a la Soleia

La redescoberta  del megalomàrtir Benito

La redescoberta del megalomàrtir Benito

La trajectòria subversiva de Jordi Benito del 1972 al 2008 és presentada en una exposició al museu de la seva ciutat

Noms de plantes en  la toponímia vallesana

Noms de plantes en la toponímia vallesana

Els noms de lloc d’origen vegetal al Vallès són ben nombrosos i expliquen una llarga història de relació entre humans i món botànic

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El parc del Tibidabo, 115 anys d'atalaia del Vallès

El popular parc d'atraccions barceloní fa de la seva emblemàtica oferta lúdica un reclam per a tots els públics i dels seus voltants un mirador privilegiat sobre la plana vallesana

MónNatura Pirineus: redescobreix  el Pirineu com mai l’has viscut

MónNatura Pirineus: redescobreix el Pirineu com mai l’has viscut

Una experiència inoblidable per gaudir de la natura d’alta muntanya, estar a frec de la fauna salvatge i viatjar fins a les galàxies més llunyanes

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar: bellesa natural, patrimoni històric i artístic

Tossa de Mar i la seva costa configuren un dels paisatges més emblemàtics de la Costa Brava